Astrid vanuit Winterswijk miste:

Inmiddels ben ik voor verschillende behandelingen bij Herma geweest. De allereerste keer was dat omdat ik een wratje onder mijn voet heb gehad wat waar ik maar niet vanaf kwam. Had zelf regulier geprobeerd om met een tinctuur deze wrat aan te stippen, verschillende behandelingen met stikstof gedaan en ook nog een salicylzuur pleister. Niks hielp echter. Het wratje was echt hardnekkig en inmiddels erg pijnlijk. Zo bijzonder dat Herma 2 of 3 behandelingen nodig heeft gehad en het wratje geheel verdwenen is.

Voor een zweepslag in mijn rechter kuit ben ik ook bij Herma geweest. Liep strompelend naar binnen omdat ik één of twee dagen eerder de blessure opgelopen had. Ik vond het zo bijzonder dat ik na één behandeling al gewoon lopend weer naar buiten liep. Al met al geloof dat ik 3 behandelingen nodig heb gehad en toen helemaal hersteld was.

Enkele jaren eerder had ik aan mijn linker kuit een zweepslag doorgemaakt en daar heb ik langere tijd klachten van blijven houden. Ook deze kuit heeft Herma aangepakt. Hier waren wel wat meer behandelingen voor nodig maar uiteindelijk ook klachten vrij geworden. Zo bijzonder om de warme handen van Herma te voelen en de spanning kwijt te worden. Soms even erg pijnlijk maar heb het er graag voor over gehad.

Herma super bedankt en heel veel succes in je praktijk.

Hallo Herma

Je vroeg me laatst of ik mijn verhaal voor jouw op papier wilde zetten. Dus heb ik toch even een en ander een beetje op papier voor je gezet zodat het voor jouw een beetje valt te snappen en misschien kun je die al vast gebruiken voor je nieuwe site…. Hopelijk mag ik de eerste zijn die jouw site voor welzijnsgevoel van mens en dier hier als eerst neerzet ;-)

Emissiearm bouwen wordt verplicht Herma, dat zal je wel niet meer weten, hier hebben we het wel eens over gehad, maar daar gaat er in de toekomst wel na toe. Maar welk type is nou het best, en vooral qua dierwelzijn dan. Gaat de emissie arme vloer, de decennia oude rooster vloer verbeteren??

Kijk een en ander kan nog goed gepraat worden maar voor mij telt een aantal dingen voor welzijn van mijn dieren en slijtage aan de klauwen hoort daar ook onder. Dit kan waarschijnlijk wel anders zijn met ander zand. Zeker weet ik dit niet maar mij lijkt dat zand, schuurpapier maakt van de huid. Ben niet tegen zand IN de box ivm het ligcomfort, terwijl anderen er bij zweren. Reden is, waarom naar buiten gooien wel mag is omdat dan mest en urine niet zo snel samen komen en op een vloer in de stal wel. Maar vergeet niet dat koeien best wel intelligente dieren zijn en ze onthouden wel de mensen die binnen komen.

Bekende Emissiegezeik begint als mest en urine samen komen, ureum uit urine vormt onder invloed van urease (enzym) uit mest ammoniak. Maar op internet kun je hier zo’n hele mooie zogenaamde RAV lijst vinden met vloeren die wel mogen in emissiearme stal. De vriend van mijn broer heeft een onderzoek gedaan naar voornamelijk gleuven/dichte vloeren en er komen de bepaalde emissiearm, welzijnsvloer het slechtst er uit. Reden dichte vloeren zijn goede vloeren mits je ze goed schoon kunt schuiven. Een vloer kan je goed schoon schuiven als er veel zeik op staat en niet als deze droog is.

Op de bekende Landbouwdagen, Intensieve Veehouderij dagen horen en praten we met elkaar, wij hopen op meer nieuwe fabrikanten, minder vergrijzing. Want deze fabrikanten moeten alleen nog de proefstal periode trotseren, helaas heb ik zelf al een andere vloer er liggen maar anders wist ik het wel. En ik en vele met mij hebben ook gepraat met die bekende Nederlandse Milieu Adviseur. En zien is geloven in deze maatschappij, weet wel dat “eerlijkheid duurt het langst” is mijn standpunt, net als die van jouw Herma.

Maar wat ik jullie lezers nog wel mee wil geven dat niet iedereen die “eerlijkheid” in zijn bezit heeft want elke fabrikant van zijn vloeren, praat in zijn eigen straatje en maakt de andere altijd zwart of slecht!!

Ach, gooi je de boer er uit en beging opnieuw met een boerenspel!!

Wens je veel succes met je welzijn gevoel site en hopelijk komen er veel mensen hier kijken waaronder ik natuurlijk en mijn mede collega’s, de agrarische landbouwers. Hopelijk komt door mijn verhaal nog meer welzijnsverhalen.

Groet Gert-Jan

Verhalen van Klanten